onsdag 11 mars 2009

Håller Europa på att begå ett kollektivt självmord?

Europa upplever en befolkningsminskning som är högre än vid något annat tillfälle sedan digerdöden. När en hel kontinent, som är friskare, rikare och säkrare än någonsin, inte kan skapa en mänsklig framtid i den mest elementära betydelsen - genom att skapa kommande generationer - är något mycket allvarligt på gång.


Befolkningsstatistik och prognoser från augusti 2008 visar att europeiska länder håller på att dö ut, även med ökad invandring kommer befolkningen att åldras och krympa. En rapport som släpptes i augusti 2008 från Eurostat, visade att år 2015 kommer antalet döda i Europa att överstiga antalet födslar. Om det fortsätter i samma takt kommer andelen personer i arbetsför ålder jämfört med personer över 65 år att vara två mot ett år 2060.

Inget av länderna i Europa har för närvarande ett födelsetal ovan reproduktionsnivån. Som ett resultat av den nuvarande befolkningen på 728 miljoner, kommer Europas befolkning att rasa till 557 miljoner till år 2050, en minskning av en storleksordning som vi inte har sett sedan digerdöden. Europa är på väg att förlora tre-fyra miljoner människor per år. Tre av fyra européer kommer att ha försvunnit till år 2100, då befolkningen väntas vara nere på 207 miljoner. Rapporten säger att fram till år 2035, skulle en "positiv nettomigration vara den enda faktorn för befolkningsökning. Men från år 2035 skulle den positiva nettomigrationen inte längre uppväga de negativa förändringarna, och befolkningen väntas börja minska igen."

Alla de länder som studerats i rapporten tillåter aborter med få eller inga restriktioner, med undantag för Irland, Andorra, Polen, Malta, Monaco. Nästan alla länder i Europeiska Unionen upprätthåller statligt finansierade preventivmedelsprogram. Desperata länder har börjat tillämpa olika system för att försöka övertyga befolkningen att fortsätta föröka sig, men dessa har givit små resultat och födelsetalen har fortsatt att falla. Sverige är ett av de mest generösa länderna av barnbidrag och föräldrarledighet i Europa, föräldrar som stannar hemma med barn kan få så mycket som 15 månaders ledighet med 80 procents lön. Ansträngningarna har emellertid lett till endast en liten ökning av födelsetalen, från 1,5 barn per kvinna 1999 till 1,71 under 2004. Under tiden fortsätter Sverige fullt ut att finansiera preventivmedel och aborter. År 2006 dog 36.045 svenska barn av aborter.

Den demografiska vintern är redan en verklighet i Europa. Eftersom nästan alla vet vid det här laget, att hela Europa, från Irland i väster till Ryssland i öst, håller på att åldras och dö ut. Till skillnad från digerdöden på medeltiden, som fyllde upp våra kyrkogårdar till bredden, består den nya epidemin av en "frivillig infertilitet" som får BB-avdelningarna att gapa tomma. Det är inte ett resultat av bakterier som infekterar våra kroppar utan snarare en anti-natal attityd som invaderar våra sinnen. Européerna verkar vara på väg att begå en långsam form av kollektivt självmord.

I hela Europa, försöker regeringarna skapa en familjevänligare ekonomisk politik. Men dessa verkar inte vara lockande nog. Den väldiga demografiska nedgången är det direkta resultatet av en urholkning av traditionella familjevärderingar. Färre unga kvinnor uppfattar äktenskap och moderskap som "ett respekterat livsval." Långt fler använder sina fertila år fokuserat på en karriär, bara för att upptäcka senare att fruktsamheten inte är en handelsvara som kan köpas på ren vilja. Dessutom väljer färre yngre par att gifta sig eftersom de kan välja samboende och abort.

Oavsett vilken åsikt man har om den naturliga familjen är det ofrånkommligt att den bidrar till en unik och oersättlig effekt till nationens ekonomiska och sociala hälsa. Det är den grundläggande mänskliga sanningen om äktenskap och familj som har förlorats i en generation av sexuell frigörelse och socialt experimenterande. Kort sagt, familjebildningen är inte längre en "religiös" fråga för Europa. Nu handlar om liv eller död.

Jag är övertygad om att Europas demografiska härdsmälta bäst analyseras i studier av den mänskliga attityden, den är direkt relaterad till den aggressiva sekularismen - utplåningen av kristendomen. Europa har erfarit vad upproren mot judiskt-kristna värderingar kan leda till: två världskrig och två livsfientliga ideologier inom loppet av ett sekel. Europa måste vakna ur sin intellektuella dvala, för att inte "dödens kultur" ska leva vidare, vitalare än någonsin.

Referenser:

Se trailern från filmen Demographic Winter: http://www.demographicwinter.com/index.html

Eurostat
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1996,45323734&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=welcomeref&open=/t_popula/t_pop/t_demo_nup&language=en&product=REF_TB_population&root=REF_TB_population&scrollto=752

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar